Zorgelijke spagaat tussen meerdere belangen

  • 23 oktober 2013
  • 2 reacties
  • 705 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
De bestuurlijke spagaat in de zorg, die gemaakt moet worden tussen eigenbelang, publiekelijk-, politiek en/of instellingsbelang maakt inmiddels grote zorgen. Consumenten hebben tenslotte óók nog hun patiëntenbelangen. Over meerdere Topics zijn eerder punten aangesneden, zoals over zorgwinst, politieke beslissingen, kwaliteitseisen, de patiëntenlobby en het sprookje "marktwerking", terwijl er intussen nog steeds geheel zonder winstoogmerk gewerkt moet worden. Anno12, de nieuwe zorgverzekeraar op crowdfundingsbasis (leden hebben het kapitaal samengesteld), is al pleite alvorens het licht überhaupt gezien te hebben, omdat de geëtableerde verzekeraars de vooraf gecalculeerde Anno12-prijsbasis hebben "getorpedeerd". Wanneer nu ook de nieuwe Dichtbij-polis hetzelfde leven bescheerd wordt, zitten we op lange termijn aan de enkele grote zorgverzekeraars gebakken.

Met de insteek van het navolgende artikel kan een discussie opgestart worden en tevens ook gevolgd worden. Hopelijk zullen er zoveel deelnemers zich melden als bij het thema over het terugbrengen van ongebruikte medicamenten.........we zullen moeten leren volwaardige participanten te kunnen worden bij alle ontwikkelingen. SOLIDARITEIT is het steekwoord!

http://www.rvz.net/publicaties/bekijk/het-belang-van-wederkerigheid-solidariteit-gaat-niet-vanzelf


http://www.skipr.nl/blogs/id1616-besturen-in-dienst-van-het-maatschappelijk-belang.html

2 reacties

Schippers versus Combée.......
Minister/Consumentenbond

DE BRIEF
de zorgconsument.............

wordt vervolgd,
maar toekomstig niet meer via mij op Onderling.nl!

http://amweb.nl/documents/10180/0/brief_VWS_Consumentenbond.pdf/58420b1f-09dc-43cd-976e-e5945ea0a338Voor de échte liefhebbers: "DÉ BUFFEREISEN..............."

http://www.bis.org/publ/bcbs189.pdf

" De mogelijkheden zijn talrijk als we eenmaal besluiten te handelen in plaats van te reageren."  

George Bernard Shaw (1856-1950)
Iers toneelschrijver, socialist en theatercriticusNB. Plaats dus geen reactie hier, maar handel!
 
Reputatie 3
Hansje,

In dit topic roep je forumleden in eerste instantie op te discussiëren. Vervolgens geef je aan niet te reageren maar te handelen. Daarom sluit ik dit topic.

Reageer