Zelf je arts vertellen welke medicijnen je gebruikt

  • 17 juni 2014
  • 2 reacties
  • 569 Bekeken

Weet jij welke medicijnen je gebruikt? De apotheek houdt dat voor je bij. Toch is het wel handig dat jij je zorgverlener zelf kunt informeren over de medicijnen die je gebruikt. Je zorgverlener, bijvoorbeeld de specialist in het ziekenhuis, kan je dan sneller en beter medicijnen voorschrijven. In Amsterdam is een convenant gesloten door meerdere partijen (waaronder 7 Amsterdamse ziekenhuizen, apothekersvereniging FBA en Achmea). In dit convenant staat dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het meenemen van de medicatielijst naar een zorgverlener. Huisartsen en apothekers in Amsterdam gaan de patiënten hierop wijzen wanneer zij doorverwezen worden naar het ziekenhuis.

Vind jij dat deze afspraken moeten gelden voor heel Nederland?

2 reacties

Nee. En eigenlijk zelfs NEE! 

Een lijst meenemen is geen enkel probleem, mits je vantevoren weet dat je naar het ziekenhuis gaat. Mocht je ineens door een ongeluk, of een ander spoedgeval ineens in het ziekenhuis belanden, heb je natuurlijk geen lijst bij je. Ik zie het al voor me... zit je er een familielid bij je op de verjaardag, word diegene onwel, maar kan je niet naar het ziekenhuis omdat je het medicatie-overzicht nog thuis hebt liggen. 

En als je (dan) maar 1 medicijn gebruikt, valt het nog wel te onthouden voor de meesten, maar als je, zoals veel ouderen, een hele waslijst aan medicijnen gebruikt...?

Alles staat tegenwoordig in de computer. Als het bsn-nr word ingetypt, komt zo je hele geschiedenis tevoorschijn. Het lijkt me logischer als daarin een lijst word gemaakt, (ik dacht eigenlijk dat dat al zo was), met een overzicht van de gebruikte medicijnen...?
We know very well this is famous card game series but now this time you can look this kind of the transformation solitaire freecell which is really a too much amazing subject for the every user. Thanks a lot

Reageer