Wat hoort volgens jou in het basispakket?

  • 17 december 2012
  • 2 reacties
  • 1149 Bekeken

Reputatie 1
Volgens een onderzoek van het Nivel vindt een groot deel van de Nederlanders dat fysiotherapie en tandartsbezoek in het basispakket van de zorgverzekering hoort.

Wat hoort hier volgens jou in?

2 reacties

Vooraf over deze standaardmethode van balletjes opgooien:
".......het Nivel heeft onderzocht......"


Óf, het Nivel onderzoekt alleen maar om eigen leuke baantjes te creeëren en overgebleven subsidies op te maken én de overheid e.a. doen toch wat zij zelf willen, óf het Nivel is een serieuze maatschappelijke organisatie die met uitgewogen panelleden, de consumentenbond en vele andere organisaties samenwerkt en er wordt dan ook naar ze geluisterd.............


Ik ben vóór alle burgerbevragingen.......die met de betrokken partijen daardoor bespreekbaarheid en verhandelbaarheid kunnen verhogen (Denk daarbij aan de mislukte tandartstarieven).

Overigens is het uitsluiten van fysiotherapie, tandarts, brillen enz. een achterlangse methode om speciale groepen te kunnen creeëren (discriminering in principe), die zich aan het idee van de onderlinge sociale verzekering kunnen onttrekken. Dus ook bij voorbeeld jongeren/ouderen. Dikke/dunnen. Arbeiders/kantoorpersoneel. ZZP-er's/loondienst. Stadbewoner/plattelandbewoner enz.
Meisjes/jongens zijn v.a. 2013 juist vanwegen de discriminering, door Brussel  verboden.
Chronisch zieken worden bij alle uitsluitingen altijd de dupe. Willen we dat?

http://europa.groenlinks.nl/Europees+Hof+verbiedt+discriminatie+in+verzekeringspremies

http://nieuwsuit.com/2012/zorgverzekering-voor-ouderen-duurder/
Er zou alleen een (basis) zorgverzekering moeten bestaan waar alles in zit, je ziet in verzekeringsland door de bomen het bos niet meer. Verzekeren doe je collectief/cooperatief zonder allerlei uitzonderingen. Je bent verzekeraar of niet stop eens met de consument niet serieus te nemen.
Wij moeten verplicht verzekerd zijn, maar de verzekeringsmaatschappijen mogen er een ondoorzichtige materie van maken door het creeren van allerlei uitzonderingen en verschillende verzekeringspaketten. Het enige wat u zou moeten doen is premie heffen en declaraties uitkeren.

Reageer