Moet jouw ziekenhuis Seniorvriendelijk zijn?


Opname in het ziekenhuis is nooit leuk, laat staan voor ouderen die vaak meerdere aandoeningen hebben. Een ziekenhuis is hier vaak niet goed op ingericht. Daarom is het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis in het leven geroepen. Dit keurmerk wordt door gezamenlijke ouderenbonden uitgereikt aan ziekenhuizen die de zorg hebben aangepast aan de wensen en behoeften van (kwetsbare) ouderen. Klik hier om te zien wat de verschillende kwaliteitsaspecten zijn waarop ziekenhuizen worden beoordeeld.

Vind jij het belangrijk dat jouw ziekenhuis het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis heeft?

3 reacties

Badge +3

Opname in het ziekenhuis is nooit leuk, laat staan voor ouderen die vaak meerdere aandoeningen hebben. Een ziekenhuis is hier vaak niet goed op ingericht. Daarom is het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis in het leven geroepen. Dit keurmerk wordt door gezamenlijke ouderenbonden uitgereikt aan ziekenhuizen die de zorg hebben aangepast aan de wensen en behoeften van (kwetsbare) ouderen. Via onderstaande link kun je zien wat de verschillende kwaliteitsaspecten zijn waarop ziekenhuizen worden beoordeeld:
http://www.seniorvriendelijkziekenhu...enhuis-def.pdf

Vind jij het belangrijk dat jouw ziekenhuis het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis heeft?Link werkt niet


Link werkt nietDe link werkt weer! 
Een keurmerk zegt mij niet zoveel. De praktijk is belangrijk. Mijn moeder is 76, rolstoelafhankelijk, en net opgenomen geweest voor een vaatoperatie aan het been. Dan kan het ziekenhuis het keurmerk hebben, maar als zij niet kan douchen, amper bij de wastafel kan en bij het toilet, omdat er geen ruimte is voor de rolstoel, het personeel zegt dat zij  zich zelf moet redden, dan zegt dat keurmerk dus niks. Er is geen fysio geweest ivm het bewegen, oefenen van het been. Geen valpreventie, niks. 

Reageer