Vraag

Lage zorgpremie niet per se goed voor consument

  • 7 oktober 2013
  • 1 reactie
  • 550 Bekeken

Reputatie 3
Klanten van zorgverzekeraars zijn niet zomaar gebaat bij een verlaging van de zorgpremie. Een verlaging kan ten koste gaan van de buffers van de verzekeraars en die buffers zijn juist nodig om ook bij tegenvallers zorg te kunnen vergoeden, volgens DNB. Volgens de toezichthouder fluctueert het bedrijfsresultaat sterk over de jaren en heeft elke verzekeraar te kampen met andere risico's. Een lagere premie is nu prettig voor je eigen portemonnee. Maar voor een zorgverzekeraar is het - op langere termijn - van belang om de kosten te kunnen dekken.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een lagere zorgpremie? Of een gezond bedrijf? 

1 reactie

Een sympatiekere oplossing van verzekeraars!

.... een gezond bedrijf en tevens ook lagere premies?
.... een gezonde buffer, een gezonde bilans én lagere premies?
.....óf.....gewoon geld terug?

Dat het verzekeringsbedrijf gezond moet blijven lijkt me logisch. Dat er inmiddels  verzekeraars 10x de wettelijke kapitaalbuffer bunkeren en daarvoor een fonds willen oprichten waarin het overtollige (buffer-)kapitaal belegd kan worden nu de staatsobligaties en andere renteproducten niet genoeg opleveren is al meer dan grijzig. Er komt waarschijnlijk (Prinsjesdag) een Nationaal Investerings Instituut of Bank voor dit ingeklemde bufferkapitaal, waarbij de overheid een vaste rendite gaat garanderen.....en dàt is meer dan een subjectieve oplossing, óók nog weer op kosten van de premiebetalers (de banken lenen inmiddels niet genoeg uit!).

Dé oplossing laten ons de duitse Krankenkassen zien. Een deel van de teveel geïnde premies wordt gewoon weer teruggestort, wanneer is gebleken dat er in het laatste jaar minder is aan zorg is betaald dan in de prognose (buffer+winst+rendite) werd verwacht.

Sympatiek!

Via de vergelijkingssites zoekt de spaarzame klant inmiddels óók op de hoogste premieteruggave.......en dát is de beloofde "marktwerking" in de gezondheidszorg!

Zorgpremie terug - OverGeld | Lees het laatste financiële nieuws op OverGeld.nl van De Telegraaf [Bart Combee]

Reageer