FBTO vergoed in 2016 geen ADHD medicijnen meer.

  • 27 november 2015
  • 2 reacties
  • 1171 Bekeken

  • Ontdekker
  • 1 reactie
Volgend jaar vergoed de FBTO geen ADHD medicijnen meer.
waarom heeft FBTO voor deze keuze gekozen? Module therapieën is nu opgesplitst en ze hebben de vergoeding voor medicatie ADHD VERWIJDERD.
waarom laat FBTO deze mensen in de kou staan? 

2 reacties

Reputatie 3
Hoi PS@,

Het is zeker niet onze bedoeling mensen met ADHD in de kou te laten staan.
ADHD wordt nog steeds vanuit de basisverzekering vergoed.

FBTO was één van de weinige zorgverzekeraars die de eigen bijdrage voor ADHD medicatie vanuit een aanvullende module aanbood. Deze vergoeding hebben wij laten vervallen. Het meeverzekeren van de eigen bijdrage was niet meer tegen een betaalbare premie aan te bieden. Wel vergoeden had tot een extreem hoge premie geleid. En dan wordt het verzekeren minder relevant.
Hoi PS@,

Het is zeker niet onze bedoeling mensen met ADHD in de kou te laten staan.
ADHD wordt nog steeds vanuit de basisverzekering vergoed.

FBTO was één van de weinige zorgverzekeraars die de eigen bijdrage voor ADHD medicatie vanuit een aanvullende module aanbood. Deze vergoeding hebben wij laten vervallen. Het meeverzekeren van de eigen bijdrage was niet meer tegen een betaalbare premie aan te bieden. Wel vergoeden had tot een extreem hoge premie geleid. En dan wordt het verzekeren minder relevant.Bovenstaand antwoord slaat kant nog Waal, hoezo een betaalbare premie, andere verzekeraars kunnen het ook, ik ben per 01/01/2016 weg bij de FBTO.

Reageer