Vraag

Rechtsbijstandmodule bij reisverzekering?


Stel u hebt geen rechtsbijstandverzekering en u bent op reis in Nederland, Europa, de wereld. U krijgt een ongeluk als voetganger, fietser en de schade is onder andere materieel en zwaar lichamelijk letsel.  Wie helpt u dan bij een verhaal op de tegenpartij?  Afhankelijk van leeftijd en inkomen kan de schade vele malen hoger uitvallen dan de maximale €70.000,00 van FBTO. Natuurlijk kun je dit voor zijn door een aparte doorlopende ongevallen verzekering  af te sluiten (aan te raden in landen met veel armoede), maar als een derde partij hiervoor aansprakelijk is, probeert FBTO toch ook deze kosten te verhalen? Er is ten minste één  verzekeraar  die standaard een dekking  voor rechtsbijstand bij reizen biedt.

1 reactie

Reputatie 1
Hallo Rijk!

Interessante vraag. Een ongevallenverzekering is een sommenverzekering. Dat wil zeggen dat je een bedrag krijgt afhankelijk van je letsel. Als je door toedoen van een ander letsel krijgt dan is dat niet altijd verzekerd door de ander. Wat ik me afvraag is hoe je dit bedoelt.

Wil je dat letselschade ook valt onder de aansprakelijkheidsverzekering? Of wil je een ongevallenverzekering die je volledig schadeloos stelt als je letsel veroorzaakt wordt door een derde partij?

Reageer