Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

  • 19 augustus 2013
  • 7 reacties
  • 1357 Bekeken

Wanneer partner op vakantie vanuit het verre buitenland onverhoopt businessclass moet terugvliegen in verband met ziekte, moet de partner hem of haar kunnen vergezellen.
FBTO dient dan ook voor de partner de extra kosten te vergoeden.

7 reacties

Reputatie 1
Interessante stelling gerardedwin!

Ik heb voor je nagezocht hoe dit bij FBTO geregeld is. Om te beginnen wordt deze beslissing genomen door de medisch adviseur van de alarmcentrale. Hij of zij bepaalt dat de zieke met businessclass moet vliegen. Dan wordt normaal gesproken voor de partner een plaats in economyclass geboekt. Het is altijd het streven om voor partners dezelfde vlucht te boeken.

Pas als de medisch adviseur besluit dat er een escort nodig is voor verzorging, wordt de partner ook in businessclass geplaatst. Verder kan het ook nog zo zijn dat de zieke medische aandacht nodig heeft waarvoor je een diploma moet hebben. Dan wordt voor de verpleger een ticket in business class geboekt. De partner wordt dan in economyclass geplaatst.

Ik ben benieuwd wat de mening van de community is!
Ik denk, dat de partner al meer dan genoeg in de rats zit om niet ook nog eens onnodig gescheiden te worden van de zieke.
Daarom denk ik, dat het uitgangspunt zou moeten zijn, dat de partner en de zieke op dezelfde vlucht en in dezelfde class vervoerd zouden moeten worden.
Pas als dat niet kan, zou de partner in een andere class vervoerd mogen worden (en niet - zoals nu - standaard in de economy class).
Als dit een kleine verhoging van de premie met zich mee zou brengen, dan denk ik, dat niemand daar bezwaar tegen zal hebben.
Badge +2
Je zou in zo'n geval toch kunnen stellen: "Samen uit, samen thuis". Als alle betrokkenen onder dezelfde polis vallen en naar huis moeten, zou de upgrading voor alle betrokkenen moeten gelden.
Hebben de respondenten enig idee van het verschil in prijs tussen economy- en business class?
Gevoelsmatig zegt iedereen het is toch logisch dat patient en partner samen reizen, zou u ook zo handelen wanneer het voor eigen rekenig was?
De FBTO wil alles vergoeden, mits het door premieopgrengst gedekt is.
Een beetje premie meer hier en een beetje meer premie daar maakt het nodeloos duur.
Leg uwzelf beperkingen op, ook onder moeilijke omstandigheden.
De vraag "zou u ook zo handelen wanneer het voor eigen rekening was?" lijkt mij in dit kader niet ter zake doende. Het gaat hier om wat onder de verzekering zou moeten vallen.
En als de zieke op basis van het oordeel van de medisch adviseur in de business class wordt geplaatst en de partner standaard in de economy class, dan kan ik mij voorstellen, dat dit voor de partner én voor de zieke erg belastend kan zijn, En dan vind ik het "Leg uwzelf beperkingen op, ook onder moeilijke omstandigheden." niet getuigen van compassie.
Ik heb uiteraard de waarheid ook niet in pacht, maar het lijkt mij, dat je het op zou kunnen lossen door het een optie bij het afsluiten van de verzekering te laten zijn (met bijbehorend een hogere premie) of door het aan het oordeel van de medisch adviseur over te laten om af te wijken van "de standaard" en in voorkomende gevallen ook voor de partner business class toe te staan.
Ik ben daarbij wel benieuwd naar het aantal keren, dat dit zich voordoet. Die aantallen en de kosten daarvan in relatie tot de premieinkomsten zijn denk ik wel van invloed op deze discussie.
Badge +2
Als medereiziger en partner/ echtgenoot zou ik het wenselijk vinden om ook naast de betrokken mee terug te vliegen.
Uiteraard in de zelfde vliegklasse. Lijkt mij nodig als steun en mantelzorger van de toch al gedupeerde reiziger.
Zowel sociaal als geestelijke steun is dit noodzakeljk.
Badge +2
Eén medereisgenoot (iemand die de patient goed kent) moet ten alle tijde bij de zieke aanwezig kunnen zijn. Deze medereisgenoot kent de zieke het beste en kan tijdens de vlucht tot steun zijn voor de zieke en de eventuele medische begeleider. Ik moet er zelf niet aan denken dat ik gescheiden van mijn vrouw zou moeten terug reizen. Voor de patient is de aanwezigheid van een bekende emotioneel zeer rustgevend. Ik spreek uit ervaring.

Reageer