Vraag

Medische missers vaker gemeld bij Stichting Achmea Rechtsbijstand

  • 22 april 2014
  • 2 reacties
  • 1122 Bekeken

Bij Stichting Achmea Rechtsbijstand worden steeds vaker medische missers gemeld. In 2010 waren er 9.245 rechtshulpverzoeken voor letselzaken. De schatting voor 2014 is 11.000 meldingen aan de rechtsbijstandverzekering. Mogelijke verklaringen zijn dat patiënten mondiger zijn geworden, meer informatie zelf zoeken en zich steeds meer bewust zijn van hun rechten.

Heb jij wel eens een medische misser gemeld aan je rechtsbijstandverzekering? Waarom? En wat was het resultaat?

2 reacties

VRAAGAANVULLING........

De case die Leah voorlegt is inderdaad interessant en ook actueel........

Omdat de meeste (zorg-)hulpverleners ook goed verzekerd zijn en jouw melding meteen doorsturen naar hun eigen verzekeraar, staat verzekeraarsjurist tegenover verzekeraarsjurist. Omdat professionele organisaties interessanter zijn voor verzekeraars zou een ongelijk gewicht van juristische be- afhandeling kunnen ontstaan. De onervaren particuliere verzekerde doet er dan ook goed aan zich héél goed voor te bereiden..........het liefst direct met een specialist op het gebied van medische schades, waarbij deze kosten ook vergoed kunnen worden.

Hoe goed heb jij je voorbereid,  zou ik aan de vragen van Leah nog  willen toevoegen.......om ervan te kunnen leren!
en lees tenminste de NPCF-brochure over Schadevergoeding bij medische fouten.....


http://zoeken.npcf.nl/ci/fattach/get/686/0/filename/05+-+Schadevergoeding+bij+medische+fout.pdf
Wanneer je al zo lang verzekeringsitems en in het bijzondere de letselschades volgt, weet je, dat er bij medische aansprakelijkheid òf een jarenlange procedure met onvoorspelbare uitgang òf het tegendeel, namelijk helemaal niets openbaars op volgt!
Niets, omdat er bij hardnekkige klanten vaak een schikking ondertekend moet en worden om niets van de inhoud te zullen publiceren. Ook hier zullen op dieze topic daarom geen/wenig reacties volgen. Blijft de mogelijkheid om geïnteresseerden en/of betroffenen een hart onder de riem te steken en meer informatie te delen. Door de jarenlange procedures bij medische fouten en letsel kwam niet lang geleden de verzekeringsbranche in een steeds kwader daglicht te staan. Zij geven inmiddels tegengas om niet een nog slechter imago te krijgen en de onderstaande link kàn misschien een verdere hulp voor iemand onder de lezers zijn........GOMA!


http://www.deletselschaderaad.nl/index.cfm?page=Gedragscode+Openheid+medische+incidenten;+betere+afwikkeling+Medische+Aansprakelijkheid


http://www.deletselschaderaad.nl/library/repository/GOMA-3dedruk.pdf"Als ìk FBTO was...... "zou ik het stilzwijgen meteen doorbreken en mij klantvriendelijk met geanonimiseerde claimduidingen gaan opstellen. Klanten willen steeds méér weten over verdekte verzekeraarsactiviteiten. Onderling is een mooi en separaat medium hiervoor.

**(Zoals een antwoord geven op de gisteren gestelde vraag, of rechtsbijstandsverzekerden tweederangs door stagiaires worden afgehandeld bij de juristische kantoren, om kosten te sparen.......hoeveel  cynischer moet je daarbij nòg worden? Met de komende ontslaggolf zullen er vaker klokkenluiders interna gaan blootleggen, dus voorkomen is beter dan genezen!).


TIP:  http://www.eggofcolumbus.net/page/h3-het-conceptuele-tijdperk

Reageer