Tips voor verzekeringsvergelijkingssites

  • 25 september 2013
  • 2 reacties
  • 789 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Helaas is het goed bezochte Topic "Direct writers......zoek het zelf maar uit" door Onderling inmiddels gesloten. Het was natuurlijk trappen tegen het zere been, want FBTO is een direct writer.

https://forum.onderling.nl/verzekeringen-algemeen-5/direct-writer-zoek-zelf-maar-verzekeringen-521/index7.html


Veel do-it-yourselfers zoeken hun heil op verzekeringsvergelijkingssites. Inmiddels hebben vele sites hun diensten in de markt gezet. Het verdienmodel en de aangeboden informaties zijn inmiddels een fluitje van een cent. Tenslotte krijg je voor een afgeloten autoverzekering via een vergelijkingssite van de verzekeraar € 100,- als vergoeding. Doordat het een automatisch proces is, lijkt het gemakkelijk verdiend geld. De betere vergelijkers bieden inmiddels extra diensten aan, schrijven blogs en onderzoeken ook onduidelijke voorwaarden. Independer zegt letterlijk "we halen het beste in de verzekeraar naar boven". Ook kunnnen persoonlijke vragen gesteld worden op een forum en de medewerkers "proberen" om een antwoord op de vragen te geven. Waarom staat proberen tussen haakjes? Vanaf 2014 is het wettelijk verplicht om diploma's te bezitten, alvorens je een klant een financiëel gerelateerd advies mag geven. Er is dus een verschil tussen verbintelijk advies geven (samen een product opzoeken om af te sluiten) of informatie geven en de klant de beslissing zélf te laten nemen.

Op het Independe-forum heb ik naar het handhaven van deze verschillen binnen Independer gevraagd........maar nòg is er geen antwoord op gekomen. U dient zich dus van de verschillen bewust te zijn. Informeren of adviseren.
Adviseren kost inmiddels "uurtje-factuurtje". Wanneer u "slechts" geïnformeerd wordt.......blijft u voor uw beslissing zelf verantwoordelijk.

Zoekt u een adviseur, die achter zijn onafhankelijke advies staat en wilt u weten wie, welke ervaring hiermee gemaakt heeft? Op het internet is alles mogelijk, je moet er alleen even op gewezen worden. Dat kan via onderstaande link.

Met de ervaring van gisteren, wordt hierna deze Topic waarschijnlijk óók door Onderling gesloten. Misschien reageren ze er nog even op, waarom de Topic gesloten moet worden......of......waarom deze keer juist niet? Dat het een vloeiend proces is met veranderings- en aanpassingsmogelijkheden zoals het geven van tips eerst niet mocht en na intern beraad nu wèl is toegestaan. Precies genomen geeft ik met deze post "een TIP".

Ik wens u veel succes bij uw persoonlijke verzekeringsvragen. Bij uw verzekeraar, op een vergelijkingssite of bij een onafhankelijke adviseur!

Advieskeuze.nl - Zoeken naar een verzekeringsadviseur


Meer informatie over diploma's halen via de Achmea-Academie

http://www.ealp.info/Pages/Meestgestelde-vragen-over-de-Wft.aspx

2 reacties

@Hansje, dat je topic over direct writers gesloten is heeft uiteraard niets te maken met FBTO, maar puur met het feit dat Onderling.nl bedoeld is voor interactie en geen eenzijdige communicatie zoals in het betreffende topic.

Het onderwerp dat je hier aandraagt is natuurlijk wel heel leuk! Ik heb je reactie verplaatst naar een nieuw topic zodat het beter vindbaar is voor andere gebruikers.

Wie heeft nog meer tips voor goede verzekeringsvergelijkingssites of juist minder goede ervaringen?
Hey I have a question in my mind that how to clear cookies in windows 10 chrome browser easily without wasting time and money.

Reageer