Stuk in het feestgedruis

  • 25 april 2014
  • 4 reacties
  • 988 Bekeken

Reputatie 1
Volgens dit stuk op amweb blijkt dat op Koningsdag een verhoogde kans is op schade aan elektronica en fietsen. Dit blijkt een analyse van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Je kunt wel veiliger in de auto stappen. De claimbedragen van eerdere Koning(inne)dagen lag honderden euro's lager.

Wat zijn jou ervaringen met schade op feestdagen zoals Koningsdag? Heb je nog preventietips?

4 reacties

@Jelle. Er worden vaker opmerkingen gedaan op Onderling met een roep om meer preventievere informatie. Ikzelf hoor ook tot diegenen die vermijding steeds meer als een waardevolle WIN-WIN-strategie gaan zien. Vandaag kwam het magazin van Slachtofferhulp HulpPost in de brievenbus en ook daarin worden meerdere artikelen gewijd aan preventie vanuit de historische slachtofferhulpervaring m.a.w. zij slaan de gegevens niet alleen op, maar doen er actief iets mee!

1 - weggelopen kindertjes sneller terugvinden op het strand/in een pretpark met polsbandjes waarop naam en mobielnummer van de (groot-)ouders (polsbandje is bijgevoegd.....andere kunnen nabesteld worden)

2 - financial coaches helpen slachtoffers uit de financiële problemen te blijven

3 - hulpverlening aan verwanten van vermiste personen

4 - en......een campagne tegen zakkenrollers!!

"Zakkelrollerij klinkt als een vervelend maar overkomelijk incident. Toch heeft het zowel financiële, emotionenele als praktische gevolgen" schrijft Slachtofferhulp.
Met een grote banner wordt door gewaarschuwd:  "Heb jij je ogen in je zak?" Hiermede wordt niet alleen ingegaan op de onkosten ontstaan en het ongemak als bij voorbeeld de bankpassen blokkeren, documenten moeten laten vernieuwen en het toenemende onveiligheidsgevoel, maar tevens appelleerd Slachtofferhulp actief hiertegen iets te ondernemen.

Ook FBTO had deze preventieve actie kunnen bedenken. Met technische verwijzingen naar voorwaarden in de verzekeringspolis creëer je alleen, en dat nog achteraf, ontevredene klanten is mijn idee.

http://www.slachtofferwijzer.nl/diefstal/diefstal/praktische-hulp-bij-diefstal


http://www.tinklealarm.nl/nl/nieuws/campagne-fonds-slachtofferhulp


"Als ik FBTO was, zou ik dit initiatief als voorbeeld voor toekomstig preventiever beleid nemen........"


Zijn er lezers die meer preventievere informatie door FBTO ondersteunen? Zoals een waarschuwing, dat er deze zomer veel zakkenrollers en rugzakdieven op terrasjes in Barcelona actief zijn? FBTO weet dit door de inkomende  claims!! incl. alle andere Achmea of collega-claims!

U weet het pas wanneer de rugzak weg is.............en dat kan/moet anders!!
Ja, ik heb ook nog een preventietip tegen het rollen.

Doortrapte zakkenrollers werken tegenwoordig in een team. Zo kijkt er bij voorbeeld één mee op een plek waar vaak betaald wordt. Hij/zij weet nu waar een slachtoffer zijn portemonnee opbergt om vervolgens met een partner een gunstige rolsituatie te creëren, waarbij het slachtoffer even het overzicht verliest. Er loopt iemand hard tegen je aan en je bent even de kluts kwijt of er er valt iets en een ander wil je helpen of je wordt aangesproken, vaak door twee personen  en bij voorbeeld naar de weg gevraagd of er ontstaat een duw- en treksituatie en achteraf merkt je dat je portemonnee weg is.

Mijn tip, bewaar je "grote geld" en de cards op een "intiemere plek" in eenafsluitbare binnenzak of in een ook voor jezelf moelijker toegankelijke geldriem of schoudertas onder je jas of vest. De boodschappen, ijsjes en je krantje betaal je uit een gemakkelijker toegankelijke tweede geldbeurs. Zo los je het probleem van gemak èn veilig opbergen op een zekere manier op en blijf je slimmer dan het slimme team van profizakkenrollers............

En........rugzakken met waardevolle inhoud zoals een dure camerauitrusting horen niet op de rug maar op de buik!
Wel erg flauw van verzekeringsnieuws=verzekeringssite=hoyhoy.nl om dit thema over zakkenrollers op Koningsdag van Onderling te pikken........
Bedrijven onderscheiden zich door een unieke éénmaligheid en niet door te kopiëren! Onderling voegt er gelukkig nog preventieve maatregels aan toe!
alhoewel de community dit verder aan de koude kleren laat afglijden.........

VRAAG:  Waarom heb je je eigelijk op Onderling.nl aangemeldt? en laat niets meer van je horen..........


Telefoon of portemonnee gestolen op koningsdag? | VerzekeringsNieuws

Reageer