Meer fraude bij verzekeraars na introductie iPhone 6?

  • 15 oktober 2014
  • 1 reactie
  • 633 Bekeken

Reputatie 1
Het Verbond van Verzekeraars https://"http://amweb.nl/schade-724356/verbond-van-verzekeraars-waarschuwt-voor-iphone-claims" voor fraude bij claims van verloren, beschadigde of gestolen telefoons na de introductie van de iPhone 6. Uit onderzoek van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit blijkt dat er opvallend veel claims worden gedaan van oude type toestellen. Met de vergoeding van de verzekeraar zou een nieuwe iPhone 6 worden gekocht.

Hoe kan een verzekeraar dit soort fraude het best tegen gaan?

1 reactie

Indien een vz opgeeft dat ze telefoon gestolen is, sta je met lege handen. Immers, internetaangifte is snel en makkelijk gedaan. Bij een beschdigd toestel wordt het een ander verhaal. Het is steeds meer de trend om het de klant niet moeilijk te maken. Veelal hoeven beschadigde toestellen niet meer opgestuurd te worden. Een foto is soms al voldoende of een kopie nota. 

Fraude blijft een vreselijk lastig iets. Het liefst wil iedere verzekeraar alleen maar trouwe, betrouwbare en eerlijke klanten in zijn portefuille. Helaas is de realiteit anders. 

Scherpte van een behandelaar is zeer belangrijk. Stel de juiste vragen. Vraag soms net even wat langer door. Helaas reorganiseren verzekeraars om de haverklap en ligt de focus op productie en zorgen dat claims zo snel mogelijk worden afgewikkeld. Daar gaat het e.e.a. verloren, door de tijd te nemen voor een claim door een goede behandelaar kun je er soms al heel veel uitvissen.

Reageer