Artikel AMWeb: Verzekeringsuitkering wordt zonder winterbanden gekort

  • 22 november 2011
  • 1 reactie
  • 1005 Bekeken

Badge +2
  • Team FBTO Klantraad
  • 269 reacties
Vandaag staat op AMWeb het volgende artikel:

Duitse verzekeraars en rechters zijn het met elkaar eens: automobilisten die zonder winterbanden betrokken raken bij een ongeval in winterse omstandigheden, moeten voor een flink deel zelf opdraaien voor de kosten. Deze chauffeurs is nalatigheid te verwijten en dat komt in de verzekeringsuitkering tot uitdrukking. Een verplichting om te rijden met winterbanden tussen bijvoorbeeld oktober en Pasen is er nog altijd niet in Duitsland. Politie en justitie gaan voor boetes en veroordelingen uit van de weersomstandigheden van het moment. "Met zomerbanden rijden tijdens sneeuwval staat gelijk aan grove nalatigheid", stelt een vertegenwoordiger van de afdeling Verzekeringsrecht van de Duitse advocatenvereniging. "De cascoverzekeraar staat in zo'n geval volledig in zijn recht de uitkering te korten."

Het Oberlandesgericht in Frankfurt heeft al eens een klacht over een volledige claimafwijzing door een verzekeraar afgewezen, maar op basis van het nieuwe verzekeringsrecht moet altijd een percentage worden uitgekeerd. Die quote is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Ook automobilisten die ogenschijnlijk buiten hun schuld op zomerbanden betrokken raken bij een ongeval in de winter, moeten een korting van de uitkering vrezen. Als de schade met winterbanden voorkomen of beperkt had kunnen worden, zullen ook zij voor een deel eigen schuld toegewezen krijgen.
BRON: Versicherungsmagazin

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze aanpak in Duitsland vinden!

1 reactie

Badge
Its a world famous game in this time in this world Play free mahjongg connect because all gamer like this game and they want to stay here so long.

Reageer